Spaghetti med blæksprutte og blæk – spaghetti al nero di seppia

Sort som blæk. Spaghetti med blæksprutteblæk er en ganske simpel ret, men det kræver selvfølgelig, at du har nogle friske blæksprutter med blæk. Desværre er det ikke altid, hvad fiskehandleren har på disken i Danmark. På trods af alt det hav og dermed fisk, skaldyr og sprutter, der omgiver os, er der jo ikke den store tradition for at spise af al variationen fra havet.

Men der fiskes blæksprutter i Danmark. Vi fandt nogle blæksprutter (seppie) af den rigtige slags til denne ret hos Fiskerikajen i Torvehallerne forleden. Uden blæk dog. Men hvis du bestiller blæksprutten i forvejen, kan det lade sig gøre.

Opskriften her er den sidste i den lille fiskekavalkade, som det efterhånden er blevet til på bloggen på det seneste med opskrifterne fra vores sidste tid i Italien.

Ingredienser til 4 personer

2-3 mellemstore 10-armede blæksprutter af typen seppie, rensede men med blæk. (Du får blækket for sig hos fiskehandleren)
1 halvt glas hvidvin
Bredbladet persille
1 lille tørret rød chilipeber
2-3 fed hvidløg
1 dl ekstrajomfru olivenolie
Salt og peber

ca. 400 gram spaghetti

Sådan gør du

Start med at sætte vand over til spaghetti.

Læg sækkene med blæksprutteblæk for sig.

Vask blæksprutten og skær den i små tern, både kroppen og armene. Varm olien på en pande og tilsæt hvidløgsfedene, som du lige maser med hånden, så saften kan trænge lidt ud og give smag. Tilsæt også hakket chilipeber. Ikke for meget, det stærke skal ikke dominere, men bare lige kunne mærkes på tungen. Pas på, at hvidløget ikke tager farve. Tilsæt så blæksprutten ved høj varme og rør rundt.

Tilsæt hvidvinen, og lad alkoholen fordampe. Lidt salt og peber på også. Skru så ned for varmen og lad det stå, indtil blæksprutten er mør. Det tager ca. 10 minutter – men det kommer an på tykkelsen af blæksprutten. Smag dig frem.

Kog spaghettierne imens – pastaen skal koges til den er al dente. Når der er 2-3 minutter af kogetiden tilbage, laver du et lille hul i blæksækkene og tømmer indholdet ned på panden til blæksprutten. Pas på tøjet, blækket farver rigtigt meget. Rør rundt og tilsæt lidt af pastavandet, så sovsen bliver cremet.

Når du har drænet pastaen, så kom den op på panden til sovsen og bland det sammen ved lav varme i et minuts tid.

Server med hakket persille, et stænk ekstrajomfru olivenolie og friskkværnet peber.

P.s. Dette er måske ikke en ret, du skal servere på første date med din udkårne. Selvom den smager rigtigt godt. De sorte tænder er en mindre charmerende del af oplevelsen.

Se flere retter med blæksprutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *