Vi har en god nyhed til alle jer, der ligesom os elsker god pasta. Vores absolutte favoritmærke af tørret pasta, Rummo Lenta Lavorazione® kan nu købes i Kvickly og SuperBrugsen i hele landet. Luca importerer Rummo Lenta Lavorazione gennem sin virksomhed L’Italia Buona, og heldigvis synes Coop ligeså godt om pastaen som os og har valgt at tage Rummo Lenta Lavorazione® ind som en del af det faste sortiment.
Der findes mange gode italienske pastamærker – en del af dem fås efterhånden også her i Danmark, men pasta fra Rummo har, udover en supergod smag, en helt særlig evne til at holde formen og den vigtige al dente-konsistens, når den koges.
Grunden til det er, at Rummo har udviklet og patenteret en særlig metode, der sikrer, at pastaen altid er ’al dente’, med bid i.
Metoden kalder de Lenta Lavorazione®, som oversat til dansk betyder ’langsom forarbejdning’. For italienerne – og alle andre pastaelskere – er der to ting, udover smagen selvfølgelig, der skal være i orden for en sublim pastaoplevelse. Pastaens kogeevne, altså hvorvidt pastaens konsistens forbliver ’al dente’, når den koges, og så pastaens evne til at optage smag fra sovsen.
Meget kvalitetspasta produceres gennem bronzeforme, som gør, at pastaen får en mere porøs og ru overflade. Det betyder, at pastaen bedre kan optage smag fra sovsen. Men produktionen med bronzeforme betyder samtidig, at pastaens kogeevne nemt forringes, så pastaen risikerer at gå i stykker og miste sin form, når den bliver kogt. Hvis pastaen i stedet produceres gennem teflonforme, så forbedres kogeevnen – men pastaen får en helt glat overflade, hvor sovs og smag har svært ved at hænge fast.
Det store pasta-dilemma har Rummo løst ved at udvikle en ny type bronzeform til produktion af pasta efter Lenta Lavorazione® metoden. Den patenterede pastaform er lavet af bronze og teflon og sikrer derfor både den gode kogevne og pastaens evne til at optage smag fra sovsen.
De fire varianter
Indtil videre kan du vælge mellem fire forskellige pastavarianter fra Rummo Lenta Lavorazione® i de danske supermarkeder:
- Penne rigate: De helt klassiske rillede og rørformede penne
- Spaghetti alla Chitarra: En særlig variant af spaghetti, der ikke er rund, men firkantet.
- Fusillotti®: Ekstra store skruer, som kun Rummo producerer
- Mezzi paccheri rigati: Store rillede pastarør – kongen af det napoletanske pastakøkken
PS. I næste uge (uge 8) er der introtilbud på Rummo Lenta Lavorazione® i SuperBrugsen – ugen efter fra torsdag har Fakta Rummo Lenta Lavorazione® som spotvare – det er to andre varianter, Fusilli og Rigatoni, og de fås i pakker af et kilo. Samme uge (uge 9) kører Kvickly et introtilbud.
Ej nej, Barilla er da den bedste
Hej Jens
Det synes jeg langt fra – Barilla er det pastamærke, der sælger mest i Italien, fordi det er billigt, men på kvaliteten er de slet ikke på højde med Rummo – eller andre mærker af høj kvalitet, som De Cecco eller Garofalo for den sags skyld.
Det skyldes blandt andet, at Barilla producerer pasta på teflonforme – derfor er pastaen også glat, og holder ikke så godt på smag og sovs.
Samtidig bruger de ikke durum af lige så høj kvalitet, derfor kan du også se på varedeklarationen, at proteinindholdet er lavere. Det kan smages, når råvarerne er i top.
Men har du prøvet Rummo? Så er jeg meget nysgerrig på, hvad du synes 🙂
Mange hilsner
Marie
Hej Marie
Jeg blevet præsenteret for Barilla på Malta i slut 90’erne, hvor de lokale påstod, at det var verdens bedste pasta. Den smagte også fremragende med de lokale kvalitetsråvarer. Malteserne er lidt italienere…
Snart bagefter blev Barilla salgsvare i Netto og jeg sværgede til den indtil den forsvandt fra hylerne.
Siden blev det til noget spredt fægtning indtil jeg fandt supermarco, som har stort udvalg af pasta.
Den bedste indtil dato er De Cecco, men har hørt at Martelli skulle være noget af det bedste, Har dog ikke prøvet den selv.
Hvad siger du, Marie?
Håber, at der også kommer all’uovo udgaver.
Tak for tipset.
Jerzy
Hej Jerzy
Ja, vi sværger jo så til Rummo, og har fyldt kufferten op med det, når vi er taget hjem fra Italien. Men ellers har vi også købt De Cecco i DK – eller Garofalo. Martelli er mere ‘håndlavet’ pasta, og er også fint, men en anden oplevelse…
Lige siden vi smagte Rummo Lenta Lavorazione første gang har vi bare købt det – ligesom bare lige en tand bedre i forhold til de andre gode mærker.
I øvrigt er det også det eneste pastamærke, der er anbefalet af den italienske kokkesammenslutning ‘Federazione italiana cuochi’ – også på grund af sine gode kogeegenskaber, som er guld værd i et restaurationskøkken.
– og, Rummo bruger durumhvede af ekstremt høj kvalitet. den gode durumhvede har et højere proteinindhold – derfor indeholder Ruommo Lenta Lavorazione 14,5 procent protein, det højeste på markedet. Andre førende mærker har 12-13 procent.
Og ja, vi håber også, at der kommer all’ uovo varianter på hylderne i Danmark!
Hilsner Marie
Hej!
Enig med dig – Barilla har den bedste pasta!
Og Barilla er tilbage i Danmark nu har jeg set 🙂 kan købes i Bilka, Føtex, nogle Coop butikker osv.
Vh Silke
Hej Silke
Jeg har ikke påstået, at Barilla er den bedste pasta, men nu vil jeg påstå, at Rummo er den allerbedste jeg nogen sinde har smagt.
Ja, Marie.
Rummo koger selv til den mest velsmagende “aldenthed”, bare man overholder kogetider.
Den er så overlegen, at jeg kun vil bruge den fremover, hvis den kommer fast på hylderne.
Går den, Marie?
Og hvor?
Hej Silke og Jerzy
Jep, Rummo overgår så langt Barilla efter min mening også – har du prøvet Rummo Silke?
Rummo er i fast sortiment i Kvickly og SuperBrugsen over hele landet. Fra uge 17 er der to helt nye varianter på hylderne – tagliatelle og lumachine. Hvis du savner flere varianter Jerzy, så spørg din lokale butikschef, de har mulighed for at købe flere varianter hjem lokalt, end dem der er ude i samtlige butikker.
Rummo kan også findes som spotvare i Fakta nogle gange om året med gode tilbud.
Hilsner Marie
Hej Marie
Sikken dejlig nyhed!
Jeg har store forventninger til all’uovo.
Rummo har 5 slags på programmet.
Tak Marie og Luca.
Tak for tippet :-).
Selv tak 🙂
Kære Marie – dejlig nyhed! Det skal helt sikkert prøves.
Importerer L’Italia Buona kun til forhandlere? Jeg spørger, da jeg leder efter et sted at købe skinker, pølser etc til eget forbrug og jeg kan kun se SuperMarco, der har onlinebutik. Min pålægsmaskine bliver simpelthen ikke udfordret nok af de danske dagligvarebutikker 🙂
Hej Frederik
Ja, der er meget, man kan drømme om i danske dagligvarebutikker. L’Italia Buona importerer kun til forhandlere indtil videre, og vi importer ikke friske varer, der kræver køl, endnu. Jeg har desværre ikke lige et godt bud på, hvem der kan forsyne pålægsmaskinen… Vi savner også de friske ‘salumi’.
Hilsner Marie
kære Marie!
Jeg bor i Hillerød og har forgæves ledt efter Pasta alla chitarra.
Kan du fortælle mig hvor den kan købes??
Med venlig hilsen
Per
Hej Per
Du kan få spaghetti alla chitarra i Kvickly (ved ikke, om I har sådan en i Hillerød?) – de er i øvrigt på tilbud hele næste uge til 16 kr. pr. pakke. SuperBrugsen sælger også pasta fra Rummo Lenta Lavorazione – men ikke lige spaghetti alla chitarra.
God jagt – og lad mig gerne vide, hvad du synes, når du har smagt dem :-).
Mange hilsner
Marie
Hej Per,
Du kan få fat i RUMMO pasta, hvis du skynder dig og besøger fakta (fhv. Irmatorv).
De har rigatoni og fussilotti i 1000 g pakninger.
Jeg har prøvet Mezzi paccheri rigati, som man kunne få i Superbrugsen i Ullerød, men det var sidste uge.
Rummo er med fantastisk bid.
1000 tak, Marie!
PS. Jeg har sendt denne besked til din FB konto.
Held og lykke.
Kære Marie
På din anbefaling prøvede vi Rummo pasta for første gang i går, og jeg er helt enig! Sindssygt godt bid og utrolig god smag. Vi har fået en ny favorit herhjemme! De Ceccos tagliatelle vil dog stadig besøge vores tallerkner af og til, for den er bare god.
Jeg er meget glad for dine blog med gode opskrifter og skøn inspiration. Tak for det.
Kh Ditte
Hej Ditte
Ih, hvor lækkert at høre – spred endelig ordet 😉 Vi håber, der snart kommer flere varianter på hylderne, fx tagliatelle. Hyggeligt at vide du læser med.
Kh Marie
Mums, må prøves! Min ultimative yndlingspastatype er altså Bucatini, derfor tyr jeg ofte til De Cecco, da det er det eneste kvalimærke, jeg har fundet, som har dem i Danmark.
MEN hvilken pastasauce er “rigtig” at bruge til Bucatino, ved du det?
Tak for en lækker blog, I tager mig til Italien ugentligt.
Hej Marie,
Undskyld jeg først svarer nu – din kommentar havde gemt sig herinde… Bucatini alla Amatriciana er en typisk pastaret fra Rom- en pastasovs med guanciale (eller bacon) – den er virkelig god – og skal da vist også på bloggen..!
Har du fået prøvet Rummo? Der er flere varianter på vej i forskellige supermarkeder – indtil videre i hovedstadsområdet.
Hilsner Marie
Rummo er nu afprøvet op til flere gange, det er virkelig en god pasta, dens bid er uovertruffen! 😀
Amatriciana er også afprøvet og godkendt, tak for tippet. Jeg måtte skrive til min “værtsmama” fra jeg var udvekslingsstudent i Italien for råd, men det blev også bare super godt.
– Marie Kjerstine
Ih, det lyder godt – dejligt at høre 🙂
Hilsner Marie
Vi fik Rummo hernede i Italien for første gang i sidste uge, da det var lidt for varmt til at ælte pastadejen selv (ja, vi sværger til hjemmelavet pasta). Og jeg må sige at spaghetti’en var klasser bedre end den jeg fik på Restaurant Grappa i Århus, som var lidt en skuffelse.
Der er ingen tvivl om at vi drøner forbi Eataly i Milano og fylder Alfa’en op med Rummo pasta inden vi drøner nordpå igen 🙂
Buona giornata, Marie
/Anders
Hej Anders
Det lyder godt 🙂
Mange hilsner Marie
Jeg er blevet vild med Il Fornaio’s økologiske pasta med 50 % fuldkorn, har ellers købt Cecco før.
Vil helst have øko… 🙂
Hej Helle
Tak for tippet. Rummo har også både fuldkorn og øko – desværre er de ikke på det danske marked pt. De økologiske varianter er dog generelt heller ikke helt lige så gode, som de konventionelle pga. kvaliteten af den durum, de bruger. Fuldkornspasta bliver vist aldrig rigtigt et hit i vores køkken…
Hilsner Marie
Hej. Har forgæves søgt på net og ikke fundet svar. Måske du ved noget om det.
Jeg vil lave Strappatelle men billederne på nettet viser alt fra spaghetti til brede tynde bånd pasta.
Jeg mente at det var små aflange stykker tynd pasta (uden æg)
mvh
Erland
Kære Erland
Undskyld mit sene svar. Jeg kender faktisk ikke ‘strappatelle’ – det er ikke en pastatype, som fx Rummo producerer, og jeg mener ikke, jeg har set den i handlen i DK. Men jeg kan se, når jeg søger, at det er en båndpasta – se fx her http://www.pastamascolo.com/pastamascolo_catalogo.pdf. Som alternativ kan du bruge pappardelle, det er de brede båndpasta (dobbelt bredde i forhold til tagliatelle).
Mange hilsner
Marie
…eller kan det have været ‘scialatie’? – det er aflange stykker båndpasta fra Rummo – men ikke så lange, som de klassiske varianter (de er supergode). Du kan prøve at tage et kig i deres katalog og se, om der er noget, der ligner: http://www.pastarummo.it/it/area-download/category/1-cataloghi – du skal downloade det, der hedder Rummo_LL_catalogo. Der er fotos og navne på de forskellige pastatyper.
Hej
Jeg er stor tilhænger af jeres produkt Rummo.
Jeg mangler dog opskrifter til hvorda jeg skal bruge feks. Fusillotti nr.155.
Har rummo ikke udgivet en bog el. Hæfte med hvordan man bruger dets produkter i hverdagen?
Det vil være en stor hjælp for mig.
Hej Else-Marie
Skønt at høre fra en Rummo-fan 🙂
Fusilotti nr. 155 er en pastavariant, som Rummo har patenteret – andre mærker er begyndt at producere noget lignende under andre navne, fx ‘Fusilloni’ (det betyder ‘store skruer’), så der er ikke nogen ‘klassiske’ pastaopskrifter, der foreskriver brugen af netop denne pastatype. Mit bedste bud på den perfekte sauce til Fusilotti er en god ‘puttanesca’. Vi har ikke opskriften på bloggen – den må komme..! Men i kort version her:
Hvidløg, kapers, oliven og lidt ansjoser svitses af i ekstra jomfru olivenolie på en pande. Krydr med salt og chili. Så en dåse flåede tomater, som du lige moser med hænderne (ja, nummenum..). Lad det simre en halv til en hel times tid…bland så med pastaen (kogt al dente) og server.
Rummo har ikke udgivet opskrifthæfter eller lignende – men det er da en god idé, så den vil vi da tage op! 🙂
Mange hilsner
Marie
I aften skal jeg have “jeres” ægte bolognese med Rummos Tagliatelle all´uovo. Igen. Jeg har nidkært fulgt opskriften i flere år og hele familien er begejstret.
Hilsen Niels