Pasta med broccoli – pasta ai broccoli

Hverdagshit. Pasta med broccoli er på min top fem over italienske pastasretter. Simpel, sund, hurtig, billig – og det bedste er, at den smager vildt godt.

Ansjoserne er den eneste ingrediens, du kan have lidt besvær med at finde. Men i større supermarkeder kan du købe dem i olie på små glas.

Broccoli er en af de grøntsager, jeg er kommet til at sætte meget større pris på, efter jeg har smagt den tilberedt på italiensk manèr. I Danmark bliver broccoli ofte serveret ’med bid i’ på salatbuffeten eller sågar helt rå. Jeg er altid helst gået uden om de der halvrå stykker broccoli.. Selvom det skulle være så sundt.

Hvis du til gengæld er en af dem, der godt kan lide at spise broccoli ’der har lidt bid’, og generelt skyr ’ udkogte grøntsager’ så skal du overvinde dig selv for at lave denne ret. Men prøv alligevel, for du får den dejligste cremede sovs, som vil smyge sig om din pasta.

Du kan bruge alle former for almindelig tør kort pasta, vi brugte små konkylier. Mange laver også retten med ’orrechiette’ som er en særlig type af hjemmelavet pasta, der har samme form som ører. Orrechiette betyder ’små ører’ og er en specialitet fra Apulien, Italiens hæl.

Ingredienser 4 personer

4-500 gr. kort pasta
To buketter broccoli
1, 5 dl ekstrajomfru olivenolie
4 ansjosfiletter fra glas
2-3 fed hvidløg
1 lille tørret chilipeber
1 halvt glas hvidvin
salt
Pecorino Romano (hård fåreost)

Sådan gør du

Bring ca. fem liter saltet vand i kog i en stor gryde. Skær de store stokke fra broccolien (gem dem evt. til en suppe eller noget, det er da spild at smide dem ud. De kan jo sagtens spises – bare ikke i denne ret). Del broccolihovederne i mindre buketter. Når vandet koger, putter du broccolien i gryden. De skal koge, til de er helt bløde. HELT bløde.

Hak chilien fint imens. Varm olien på en pande, og tilsæt de hele fed hvidløg, chili og ansjoserne. Hvidløget skal ikke tage farve. Ansjoserne opløser sig i olien og giver smag til retten. Stik i broccolien med en gaffel, når den glider ind, som var det blødt smør, er de klar.

Tag broccolien op af gryden med en hulske, hæld lidt hvidvin over panden og derefter straks broccolien over på den varme pande. Dræn ikke broccolien fuldstændigt, det er fint, hvis lidt af kogevandet følger med.

Hæld pastaen i gryden med vand, hvor broccolien har kogt, og kog den, til den er al dente. Imens rører du i broccolien på panden, og maser stykkerne lidt, hvis det er nødvendigt, så det bliver til en cremet sovs.

Når pastaen er klar, dræner du den og hælder den over til sovsen på panden. Rør rundt, til det er blandet godt.

Server med et stænk ekstrajomfru olivenolie og revet Pecorino Romano.

Se flere retter med pasta

 

10 comments

 1. Den opskrift kan vist også få mig til at synes om broccoli – jeg har helt samme holdning til de der rå, kålede klumper, som du har. Det må testes.

  Mange hilsener fra Karen, der er ved at koge grundsuppe og oversætte bloggens side om B&B’en til engelsk.

 2. Camilla says:

  Uhm lavede denne i dag og den var bestemt et hit. Havde ikke så meget broccoli, så tilføjede lidt porre. Det blev den bestemt ikke dårligere af. 🙂

 3. Anne says:

  Endnu en helt forrygende opskrift fra din hånd – hold op hvor var det lækkert 🙂
  Saucen blev lidt tynd, men jeg vente en skefuld mascarpone i det hele til sidst og MUMS – selv mine kræsne børn spiste op 🙂

  • Marie says:

   Hej Anne
   Tak for din herlige kommentar – vores børn er også helt vilde med det. Skønt at vide, når nogen har succes med opskrifterne 🙂 hilsner Marie

 4. Charlotte G says:

  Dejlig ret. En af mine ynglings pasta retter. Hurtig at lave og så med ansjoser -som jeg holder meget af

  Jule hilsner
  Charlotte G

 5. Michelle says:

  Ciao Marie og Luca!
  Jeg glæder mig til at prøve denne opskrift, men vil lige høre om det går at gemme eventuelle rester til dagen efter, da jeg er alene?
  -Michelle

  • Marie says:

   Hej Michelle

   Pastaretter er ikke så egnede til at gemme – men hvis du gør det, så er det vigtigt, at du bruger en pasta af god kvalitet, fx fra Rummo, der bedre kan tåle genopvarmning (og så er god pasta i øvrigt altid vigtigt :-)).

   God fornøjelse,
   Marie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *