Opskriften, der bare ikke længere kan mangle her på bloggen. Spaghetti med tomatsovs er vel den allermest normale, typiske – og bedste italienske pastaret, nærmest et symbol på det simple italienske køkken, hvor sublime råvarer gør hele forskellen.
Et tip; brug flåede tomater, ikke de hakkede. Selv hakkede tomater af høj kvalitet er ofte 2. sortering af de tomater, der ikke var gode nok til at blive solgt som hele flåede tomater. Køb tomater af god kvalitet, fx Mutti.
Vi har brugt spaghetti alla chitarra fra Rummo Lenta Lavorazione® til denne opskrift. Spaghetti alla chitarra er en variant af spaghetti, der er firkantede i stedet for runde. De blev traditionelt produceret på et slags strengeinstrument, hvor pastaen blev presset ned over en række af udspændte strenge , der skar pastaen ud og gav spaghettien dens særlige form. Deraf navnet ‘guitar-spaghetti’. De giver lige et ekstra twist til retten i forhold til de klassiske spaghetti.
Ingredienser 4 personer
2 dåser flåede tomater af høj kvalitet
Ekstra jomfru olivenolie
4-500 gr. spaghetti alla chitarra
2-3 fed hvidløg
Basilikum
Pecorino Romano D.O.P.
Salt
Sådan gør du
Varm olivenolien op i en gryde sammen med tre fed hvidløg, hvor du lader den inderste skræl, der sidder fast på feddet, forblive på (‘in camicia’, kalder italienerne det – med skjorte på). Spar ikke (aldrig!) på olivenolien og pas på, hvidløget ikke brænder på – det skal ikke tage farve, kun lige syde.
Tilsæt de flåede tomater ved høj varme, og mas dem ud i olien med en grydeske. Tilsæt salt og smag til. Rør godt rundt, så sovsen ikke brænder på. Lad tomatsovsen koge i 20-30 minutter – der skal stadig være lidt struktur tilbage.
Imens koger du dine spaghetti alla chitarra – al dente, som altid.
Tilsæt så 3-4 store basilikum blade til sovsen, rør rundt. Hæld vandet fra de færdigkogte spaghetti alla chitarra, og kom dem i gryden med tomatsovsen – uden at dræne spaghettien fuldstændig, der skal være lidt af kogevandet ved. Sluk for gryden efter et lille minut.
Server spaghetti alla chitarra med tomatsovs med et stænk af ekstra jomfru olivenolie og friskrevet Pecorino Romano D.O.P. Pynt med et basilikumblad på toppen.
Tak for opskriften – den ser super lækker ud.
Som du og din mand med garanti ved; ingen god mad uden gode råvarer. Næste gang I er i nærheden af Sydhavnen, synes jeg, at I skal forkæle jer selv med de bedste italienske råvarer i Danmark. Tjek den kommende madmekka: http://www.guidekbh.dk/italien-kommer-til-sydhavnen-kaempestor-industrihal-forvandles-til-italiensk-madmekka/
Tak for tippet
Hej
En virkelig nem ret, som både konen og jeg synes var yderst velsmagende. Vi brugte spaghetti alla chitarra fra Rummo, jeg er ikke en ekspert i pasta men disse virkede rigtig gode og bliver købt fremover.
Tak!
Hej John
Dejligt at høre 🙂
Hilsner Marie
Det er længe siden der har været et nyt indlæg på bloggen?
Mvh
Er bloggen død?
Hej Peter
Kan ikke løbe fra, at det er meget længe siden, jeg har lagt noget op – men nej, vi skal nok vende tilbage. Snart, er planen.
Hilsner Marie
Hej marie
Hvidløget, skal det snittes, knuses, eller bare hele i….?
Ps. Laver den tit, ungerne er vilde med den….
Hej Jens Peter
Bare hel i med dem! Skønt, at du bruger opskriften, og at dine unger kan lide det 🙂
Mange hilsner Marie
Men kan man spise skrællen på de hvidløg?
Hej Mette
Vi plejer at pille dem op.
Hilsner Marie
Hej Marie – Holgers mor her! Det smagte skønt. Kh Dorthe
PS: tror det blev til en lille dl olie, måske lige i overkanten 🙂
Hej Dorthe
Haha, helt forsinket svar – har misset notifikationerne på kommentarer på bloggen, men skønt I kan lide det!
Kh Marie
Hej Marie, håber du stadig er aktiv…vil bare lige sige at hjemme elsker vi denne ret, simpel som den egentlig er, min datter har fødselsdag på lørdag og har bestilt “Spaghetti alla chitarra promodoro e basilico” hun elsker det!
Har ikke altid lige meget tid til det jeg gerne vil allermest, men når jeg har, så skeler jeg til jeres autentiske opskrifter.
Drømmer om at opholde mig 1 måned hvert år i Italien…bare mærke kulturen helt ind i sjælen.
Tak..
Hej John
Skønt at høre! Er desværre ikke så aktiv på bloggen pt (derfor også det sene svar) – men håber at vende stærkt tilbage, når tiden tillader det. Imellemtiden er det jo bare så dejligt, at I fortsat bruger opskrifterne derude. Hils din datter – og forsinket tillykke…
Hilsner Marie
Dejlig simpel ret som alligevel smager helt igennem.
Lavede den med frisk pasta. Dejlig mad på ca 35 minutter. Det er klasse