Italienere serverer traditionelt tomatsalaten ‘caprese’ som en antipasto, men den kan også bruges som en vegetarisk hovedret (secondo). Retten stammer fra det napolitanske køkken, og navnet henviser til øen Capri, der ligger i havet ud for Napoli. Men retten er udbredt i hele Italien og også udenfor.
Caprese er egentlig mest en sommerret, god på en varm dag i tomatsæsonen. Det lykkedes os at finde nogle gode solmodne tomater, men det er vist ved at være på falderebet for i år. I den originale version af retten bruger man bøffelmozzarella, ‘mozzarella di bufala’, fra Campania, men du kan også sagtens bruge almindelig mozzarella. Det gør mange italienere for øvrigt også.
Mozzarellaen skal være frisk, der er det vigtigste. Mærk på de små poser i supermarkedet. Føles osten hård og helt ‘kompakt’, så drop den. Mozzarellaen skal føles blød, og den skal afgive lidt væske, hvis du presser blidt på den, efter du har skåret den.
Ingredienser til 4 personer
4 store røde solmodne tomater
4 mozzarelle
Frisk basilikum
Tørret oregano
Ekstra jomfru olivenolie
Salt
Sådan gør du
Skær tomaterne i skiver og hæld lidt ekstra jomfru olivenolie over dem sammen med salt og tørret oregano. Skær mozzarella i skiver og anret ost og tomater med skiftevis en skive tomat og en skive mozzarella og dernæst et friskt basilikumblad. Drys med lidt mere tørret oregano. Afslut med stænk af ekstra jomfru olivenolie.
Server med brød til.
Se flere opskrifter på antipasti.
Hvor er det bare lavet dekorativt! Mmm – med de rigtige tomater, er der ikke noget bedre. Også i sandwich!
Tak og jeps, enkelt og godt 🙂
Ih er helt vild med din blog. Tager til Italien hvert år bare for at spise, så du har nu en fast læser : )
Hej Julie Karla
Tak, det er jeg glad for 🙂 Jeg kiggede lige på din blog også. Jeg må prøve nogle af dine vietnamesiske opskrifter, det ser lækkert ud.
Mange hilsner Marie