Spaghetti alla chitarra med tomat og basilikum | Spaghetti alla chitarra pomodoro e basilico

Spaghetti alla chitarra fra Rummo Lenta Lavorazione® med tomat og basilikum
Spaghetti alla chitarra fra Rummo Lenta Lavorazione® med tomat og basilikum

Opskriften, der bare ikke længere kan mangle her på bloggen. Spaghetti med tomatsovs er vel den allermest normale, typiske – og bedste italienske pastaret, nærmest et symbol på det simple italienske køkken, hvor sublime råvarer gør hele forskellen.  

Et tip; brug flåede tomater, ikke de hakkede. Selv hakkede tomater af høj kvalitet er ofte 2. sortering af de tomater, der ikke var gode nok til at blive solgt som hele flåede tomater. Køb tomater af god kvalitet, fx Mutti.

Vi har brugt spaghetti alla chitarra fra Rummo Lenta Lavorazione® til denne opskrift. Spaghetti alla chitarra er en variant af spaghetti, der er firkantede i stedet for runde. De blev traditionelt produceret på et slags strengeinstrument, hvor pastaen blev presset ned over en række af udspændte strenge , der skar pastaen ud og gav spaghettien dens særlige form. Deraf navnet ‘guitar-spaghetti’. De giver lige et ekstra twist til retten i forhold til de klassiske spaghetti.

Ingredienser 4 personer
2 dåser flåede tomater af høj kvalitet 
Ekstra jomfru olivenolie
4-500 gr. spaghetti alla chitarra 
2-3 fed hvidløg
Basilikum
Pecorino Romano D.O.P.
Salt

Sådan gør du
Varm olivenolien op i en gryde sammen med tre fed hvidløg, hvor du lader den inderste skræl, der sidder fast på feddet, forblive på (‘in camicia’, kalder italienerne det – med skjorte på). Spar ikke (aldrig!) på olivenolien og pas på, hvidløget ikke brænder på – det skal ikke tage farve, kun lige syde.

Tilsæt de flåede tomater ved høj varme, og mas dem ud i olien med en grydeske. Tilsæt salt og smag til. Rør godt rundt, så sovsen ikke brænder på. Lad tomatsovsen koge i 20-30 minutter – der skal stadig være lidt struktur tilbage. 

Imens koger du dine spaghetti alla chitarra – al dente, som altid.

Tilsæt så 3-4 store basilikum blade til sovsen, rør rundt. Hæld vandet fra de færdigkogte spaghetti alla chitarra, og kom dem i gryden med tomatsovsen – uden at dræne spaghettien fuldstændig, der skal være lidt af kogevandet ved. Sluk for gryden efter et lille minut. 

Server spaghetti alla chitarra med tomatsovs med et stænk af ekstra jomfru olivenolie og friskrevet Pecorino Romano D.O.P. Pynt med et basilikumblad på toppen.

 

9 comments

  1. John says:

    Hej
    En virkelig nem ret, som både konen og jeg synes var yderst velsmagende. Vi brugte spaghetti alla chitarra fra Rummo, jeg er ikke en ekspert i pasta men disse virkede rigtig gode og bliver købt fremover.
    Tak!

    • Marie says:

      Hej Peter
      Kan ikke løbe fra, at det er meget længe siden, jeg har lagt noget op – men nej, vi skal nok vende tilbage. Snart, er planen.

      Hilsner Marie

  2. Jens peter says:

    Hej marie

    Hvidløget, skal det snittes, knuses, eller bare hele i….?

    Ps. Laver den tit, ungerne er vilde med den….

    • Marie says:

      Hej Jens Peter

      Bare hel i med dem! Skønt, at du bruger opskriften, og at dine unger kan lide det 🙂

      Mange hilsner Marie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *