Suppe med kikærter, spelt og rosmarin – zuppa con ceci, farro e rosmarino

  1. 400 gr tørrede kikærter ( eller tre dåser, hvis du bruger de allerede kogte kikærter fra dåse)
  2. 200 gr spelt
  3. to gulerødder
  4. to små løg
  5. en stilk bladselleri
  6. tre fed hvidløg
  7. en dl hvidvin
  8. 1 dl jomfruolivenolie (gerne en god af slagsen, det er vigtigt for smagen)
  9. en kvist rosmarin
  10. Salt og peber.

Sådan gør du
Lad kikærterne ligge i blød i koldt vand natten over. Hæld derefter vandet fra og skyld grundigt. Eller hæld vandet fra og skyld grundigt, hvis du bruger kikærter fra dåse. Spelt kan nøjes med at stå i blød i et par timer, skylles derefter og sættes til side. Snit gulerødder, løg og bladselleri så fint, som muligt. Svits de snittede grøntsager i olivenolie ved lav varme i et godt stykke tid sammen med de hele hvidløgsfed. Spar ikke på olien. Hvis du har en gryde af ler (terracotta), er det at foretrække. Skru op for varmen, når grøntsagerne er ved at begynde at tage farve, og tilsæt kikærter og rosmarin. Hæld hvidvinen ved og skru ned for varmen igen, så snart alkoholen er fordampet. Vent ca. 10 minutter, tilsæt derefter ca. to liter vand og lad kikærtesuppen simre indtil kikærterne er blevet helt bløde (ca. 20 minutter). Brug nu en håndmixer til at blende suppen i bare 5 sekunder, sådan at en del af kikærterne bliver blendet og andre forbliver hele. Tilsæt spelten og lad suppen simre videre, til spelten er blevet blød også (ca. 30 minutter). Sluk derefter for blusset og lad suppen hvile i 5-10 miutter.

Server med stænk af en god olivenolie og parmigiano reggiano-ost over.

Sundt og simpelt. Suppen er også god afkølet og serveret i glas som forret, hvis det skal være moderne 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *