- 4 æg
- 400 gr durumhvedemel
- 200 gr røget laks.
- 1 lille løg
- 1/2 glas hvidvin
- 250 gr piskefløde
- 25 gr smør
- purløg
- salt og peber
Pastadej:
Hæld melet ud i en bunke på køkkenbordet, og lav en fordybning i midten, hvor du hælder æggene ned. Brug en gaffel til at røre i ægget, mens du hele tiden tilsætter lidt af melet fra kanterne ned i hullet sammen med æggene. Brug hænderne, når det er blevet til en pastadej, der er sammenhængende nok til ikke at løbe ud over det hele..! Bliv ved med at ælte med hænderne, indtil dejen har fået en klar gul farve og er helt homogen. Pak den ind i et fugtigt hviskestykke eller i film og lad den hvile en halv times tid i køleskabet.
Sovs:
Hak løget fint og svits i smør, til det er gennemsigtigt (ca. 5 minutter). Skær den røgede laks i mindre stykker og tilsæt den. Når den begynder at andre farve (det går hurtigt, så pas på den ikke får for meget, så bliver den tør) tilsæt vinen og kort efter fløden. Skru ned for blusset, tilsæt salt og lad det simre under låg i ca. 5 minutter til fløden er reduceret. Det var det.
Bring saltet vand i kog i en gryde til pastaen. Brug pastamaskinen til at rulle pastadejen ud i brede plader og derefter i tynde bånd (tagliolini). De skal ikke være tykkere end 3 mm. Kog pastaen i 4-5 minutter, til den er ‘al dente’. Hæld ikke vandet fra i et dørslag, men brug en tang eller to gafler. Tilsæt pastaen til laksen og lad det varme sammen på panden ved lavt blus i et minuts tid. Drys med purløg og servèr.
Sååå let!
Vi har lige spist pasta med røget laks og fløde.
Det var superb!
Ciao, Anni og Filippo
Skønt at høre 🙂 hilsner Marie