At komme hjem fra en rejse hjem

I forgårs kom vi hjem efter at have været på et kort men dejligt visit i Danmark. Det er skønt at være tilbage, eller ’hjemme’, for det var sjovt nok lige præcis den følelse, jeg fik, da jeg gik rundt og snusede i haven med den lille på armen, for at se hvad der monstro var sprunget ud, mens vi var væk.

Jordbærplanterne blomstrer, og vi har kunnet høste de første par bær. Der kommer snart flere. På trods af al regnen, har de nye tomatplanter overlevet, og jeg fik også øje på nogle spæde ærtebælge i ærtebedet.

De seneste 9 år, har jeg boet på skift i Danmark og Italien. Senere på sommeren, skal vi flytte tilbage til København igen. De fleste dage her, har jeg en fornemmelse af at være på besøg, hvilket jeg jo egentlig også er.

Det sker nogle gange, at jeg slet ikke føler mig rigtigt hjemme nogen af stederne, for hver gang jeg kommer tilbage til København efter at have været væk, ser jeg på alt det velkendte med nye øjne. Alt det, der før bare ’var som det var’, bliver til diskussion, når man har fået et helt sæt af alternative måder at gøre alting på. Det er jo berigende, men pludselig kan man føle sig helt forkert i de gamle omgivelser, men med nye vaner.
Så når det sker, at jeg har den der ’hjemmefølelse’, så nyder jeg det. Hvad enten det er her eller der.

Køleskabet var gabende tomt, da vi kom hjem, så vi lavede en hurtig frokost af de ting, vi havde i køkkenskabene. Bagefter gik jeg en tur med den lille i klapvognen, mens jeg tænkte over det med at føle sig hjemme, og hvordan livet har det med at føre én steder hen, som man ikke lige havde forestillet sig. Jeg syntes det hele var så skønt, så jeg tog nogle billeder med min mobiltelefon.

Her er vejen, der fører op til huset, vi bor i. På denne tid af året er den dækket af grønne blade og blomster fra træer, der vokser vildt i vejkanten. Vejkanten er lidt af et spisekammer. Det var her, vi plukkede de første vilde asparges, og vi kan også plukke laurbær, rosmarin, hindbær og hyld for bare at nævne nogle.

Hylden blomstrer også nu.  Jeg har fundet en italiensk opskrift på hyldeblomstsaft, hvis den er god, kommer den på bloggen, når vi har afprøvet den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *