Tun og bønner – tonno e fagioli

Denne enkle salat med tun og bønner er egentlig en forret (antipasto) og en klassiker på buffeten. Men vi kan også finde på at spise ‘tonno e fagioli’ som hovedret, hvis det skal gå hurtigt en dag, eller hvis køleskabet er tomt, som det var, da vi kom hjem fra en rejse i onsdags. Tun og bønner er gode at have på lager. Nemt, billigt og sprængfyldt af proteiner. Vi plejer at bruge bønner fra dåse, men du kan selvfølgelig også bruge tørrede bønner. Så skal de stå i blød i 24 timer og derefter koges, til de er bløde.

Ingredienser 4-6 personer

3 dåser tun
2 dåser cannellini bønner (hvide bønner)
1/2 løg
1 dl ekstra jomfru olivenolie
2 små tørrede chilipebre
Et par stilke bredbladet persille
Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du
Løget hakkes fint eller skæres i tynde ringe. Persille og chili hakkes fint. Derefter blander du alle ingredienserne i en skål. Lettere kan det ikke blive.

Server med brød til

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *