Hjemmelavet is med fersken – gelato alla pesca

Hjemmelavet is med ferskenSommer i Italien. Solen bager, cikaderne synger i trætoppene, børnene jagter firben i haven, og i køkkenet brummer is-maskinen derudaf.

Ferie betyder lov til is hver eneste dag – med den her nemme opskrift på hjemmelavet is er det ikke et usundt løfte.

Hvis du bruger modne fersken af god kvalitet, er det ikke nødvendigt at tilsætte sukker – hvis dine fersken ikke er søde nok i sig selv, kan du tilsætte sukker efter behov.

Ingredienser

7 store modne fersken
1 glas mælk
evt. 50 gr. sukker

Sådan gør du

Blend fersken og mælk (og evt. sukker) sammen.

Hæld blandingen i is-maskinen, og lad den køre i ca. en halv time – eller indtil isen er klar.

Server straks.

6 comments

  1. Nicolai Walter says:

    Først og fremmest TAK for en fantastisk stemningsfuld blog. Glæder mig hver dag til nye opskrifter! 🙂

    I denne opskrift på ferskenis skal der bruges et glas mælk?! hvor stort er det glas!? Og hvor vigtigt er forholdet mellem mælk og fersken?! Hvad sker der f.eks ved for meget tilsat mælk? !

    Ja sorry jeg er bare nysgerrig og vil gerne være “sikker” på succes!

    Knus
    Nicolai

    • Marie says:

      Hej Nicolai

      Undskyld det sene svar – måske har du fundet svaret allerede ved at prøve dig frem. Det er et almindeligt drikkeglas – sådan 150-200 ml. Der kan komme for meget væde – det afhænger også af, hvor meget saft, der er fra ferskenerne. Men prøv dig frem – det burde ikke kunne gå helt galt 🙂

      Mange hilsner
      Marie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *