Linguine med hjertemuslinger – linguine alle vongole

Linguine med hjertemuslinger - linguine alle vongole veraci

Her får du opskriften på en af de mest typiske italienske pastaretter, som du vil finde på menukortet på de fleste italienske restauranter nær hav og strand. Simpel, men fuld af smag.

Det er vigtigt, at muslingerne får tid i saltvandet til at blive renset for sand, ellers kommer retten til at knase mellem tænderne, men derefter er det en superhurtig ret at tilberede.

Ingredienser 4 personer

1 kg friske (dvs. levende) hjertemuslinger (vongole veraci)
3-4 fed hvidløg
1-2 tørrede små røde chilier
1/2 glas hvidvin
1/2 glas ekstra jomfru olivenolie
Sort friskkværnet peber
Bredbladet persille

350 gr. linguine (alternativt spaghetti)

Sådan gør du

Læg muslingerne i en stor skål eller anden beholder, og dæk dem med saltvand for at efterligne havet. Det får muslingerne til at spytte alt det sand, de indeholder, ud. Lad dem stå i skygge i 4-8 timer. Skift vandet 2-3 gange undervejs.

Start så med at sætte 4 liter vand over til pastaen. Mens du venter på, at vandet skal koge, hakker du chili og bredbladet persille hver for sig, skræller 3-4 fed hvidløg og stiller resten af ingredienserne frem, så de er inden for rækkevidde. Hæld forsigtigt vandet fra muslingerne.

Når pastavandet spilkoger, tilsætter du en håndfuld salt og dine linguine, og lader pastaen koge, til den er al dente eller næsten al dente.

Imens laver du sovsen.

Varm ekstra jomfru olivenolie op i en stor pande. Tilsæt hakket chili og de hele fed hvidløg, som du har mast med håndfladen, sådan at de er lidt flækkede.

Når panden er godt varm, og hvidløget begynder at tage farve, tilsætter du muslingerne ved høj varme. Hæld straks hvidvin over, og lad alkoholen fordampe. Vend muslingerne lidt rundt.

Tilsæt rigeligt med friskkværnet peber og hakket persille til muslingerne. Så snart muslingerne har åbnet sig, er de klar. Kasser lukkede muslinger, de var allerede døde og skal ikke spises.

Hæld vandet fra pastaen, når dine linguine har ca. et minut tilbage af kogetiden (meget al dente) og tilsæt dine linguine til panden med muslinger. Vend pastaen sammen med sovsen, og lad den koge færdig sammen med muslingerne. Sådan sikrer du, at pastaen optager den gode smag fra muslingerne.

Server med et stænk af ekstra jomfru olivenolie og lidt hakket persille.

Se flere retter med muslinger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *