Pizza Margherita

pizza Magherita

Pizza Margherita. Den helt klassiske og simple pizza med tomat og mozzarella – den har en sin særlige plads  i det italienske kulinariske univers. Denne opskrift på pizza Margherita har jeg fået af min svigerinde, som serverede pizza forleden. Hun bager pizza i aluminiumsforme, som gør, at bunden bliver knasende sprød.

Den hjemmelavede pizza har en lidt tykkere og luftigere bund end de tynde pizzaer, som bages i stenovn i italienske pizzeriaer. Denne pizza minder mere om den, man kan købe i de fleste italienske bagerforretninger (bare bedre ;-)).

Ingredienser 

500 ml. purerede tomater (passata di pomodoro)
1 fed hvidløg
Ekstra jomfru olienolie
En lille håndfuld friske bassilikumblade
2 – 3 friske mozzarellaoste

ca. 330 gr. uhævet grunddej til pizza.

Sådan gør du

Varm ovnen op til max temperatur.

Varm et skvæt ekstra jomfru olievenolie op i en kasserolle, tilsæt de hele fed hvidløg. Pas på, de ikke tager farve. Tilsæt purerede tomater og basilikumblade. Lad tomatsovsen simre under låg i ca. 40 min. Lad den derefter afkøle, inden du bruger den på pizzaen.

Når pizzadejen er hævet (se opskrift og fremgangsmåde til dejen her), former du den med hænderne i en aluminiumsform (eller flere) med ekstra jomfru olivenolie i bunden.

Dæk så dejen med tomatsovsen til en halv cm. fra kanten. Tomatsovsen skal lige akkurat dække dejen.

Sæt så pizzaen midt i den brændvarme ovn, og lad den bage i 10-15 minutter, eller indtil tomatsovsen er tørret lidt ind (ikke helt udtørret – men heller ikke våd) og bunden er sprød (løft pizzaen lidt op fra formen for at tjekke).

Imen skærer du mozzarella i tynde skiver. Tag så pizzaen ud af ovnen, og dæk den med mozzarelaskiverne. Sæt pizzaen tilbage i ovnen og lad den bage de sidste 5-10 minutter med grill og varmluft, sådan at mozzarellaen smelter og bliver gylden.

Tag pizzaen ud, og pynt med friske basilikumblade i midten.

Server  din pizza Margherita brændvarm.

7 comments

 1. Thomas says:

  Vi har altid haft problemer med at få hjemmelavede pizzabunde til at blive sprøde, men hvis tricket med aluminiumsform virker, så skal det da så absolut afprøves næste gang! Mange tak for det gode tip 😉

  • Marie says:

   Hej Thomas
   Det virker for os – det er vigtigt at lave kanterne høje, så væden fra osten ikke løber ned under bunden og ødelægger hele sprødheden! God fornøjelse…

   Hilsner Marie

 2. Hanne says:

  Hej Maria. Det er lækre opskrifter til vegan og vegetar samt brød. Jeg har delt din side her på Facebook da mange elsker det italienske køkken. Laver du stadig opskrifter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *