Østershatte og kartofler | Funghi e patate

Kartofler og østershatte

Det er svampesæson, og det, man selv har samlet, smager bare altid helt vildt godt. Østershattene vokser på løvtræer i skoven, og nu kappes familiens to mestersamlere med de andre svampejægere, der altså åbenbart også kender ‘det tophemmelige svampested’, om at komme først. Sidste weekend var mine drenge stået tidligst op og kom hjem med kurven fuld af østershatte. 
Så lavede vi denne her lækre, bløde ret på panden med masser af smør, der virkelig gør noget godt (det gør smør jo for det meste) for både svampe og kartofler. 

Ingredienser (4 personer)

500 gr. aspargeskartofler
500 gr. østershatte
Et par stilke bredbladet persille
2-3 fed hvidløg
50-100 gr. smør
Et skvæt hvidvin
Salt

Sådan gør du

Kog kartoflerne, til de er næsten møre. Imens skærer du svampene ud i grove stykker – skær i lamellernes retning. Kom smør på en stor pande og tilsæt de hele fed hvidløg uden at skrælle dem, men giv dem lige et tryk, så smagen kan komme ud (på den måde undgår du, at hvidløget brænder på, der skal ikke så meget til, og det ødelægger smagen).

Kom østershattene på den varme pande, tilsæt salt, og når svampene er godt varme et skvæt hvidvin. Lad alkoholen fordampe. Drys med hakket persille.

Pil kartoflerne, skær dem ud i mundrette stykker og bland dem med østershattene på panden. Lad det hele stå lidt ved middel varme, så kartoflerne tager smag – kartofler og østershatte skal ikke steges hårdt, retten skal være blød og cremet.

Server kartofler og østershatte som tilbehør til kød eller fisk.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *