Pasta med bladbeder og salamella | Pasta alle bietole e salamella

Pasta med bladbeder og salamella

Jeg er stor virkelig stor fan af bladbeder (som også går under navnet sølvbeder). Hver gang vi er i Italien i sæsonen, spiser vi bladbeder i store mængder. Helt simpelt som tilbehør til kød eller fisk tilberedt på panden i ekstra jomfru olivenolie og hvidløg. Eller lidt mere avanceret – som fyld i ravioli. Sidst kom vi dem  i en pastasovs, hvor syrligheden fra bladbederne går perfekt i spænd med den fede og krydrede smag af den ferske italienske pølse salamella mantovana.
Typen af pasta ‘Mezzi maniche rigate’ eller ‘mezzi rigatoni’ er perfekt til denne sovs, hvor stykkerne af pølse og bladbeder kan gemme sig inde i pastarøret, så hver en bid har lidt af alt det gode. 

Det er desværre ikke let at finde bladbeder i grøntafdelingerne i danske supermarkeder. Men jeg har læst, at bladbeder vokser vildt i Danmark, måske kan man være heldig at plukke de sidste i sæsonen et sted derude…

Bonusinfo: Mezzi rigatoni fra Pasta Rummo kommer snart på hylderne i udvalgte SuperBrugsen og Kvickly.

Ingredienser

1 stort bundt bladbeder
2 løg
3 fed hvidløg
3 ferske italienske pølser – salamelle eller salsiccie (4-500 gram)
1 glas hvidvin
Ekstra Jomfru olivenolie
3 friske salvieblade
En smule salt
Pecorino Romano ost
500 gram pasta af typen ‘Mezzi rigatoni’ eller ’Mezzi manniche rigate’ 

Sådan gør du

Skyl bladbederne og befri dem for stilkene. Skær bladene i mindre stykker. Skær løgene i grove tern. Hak salviebladene.

Svits løg og det hele fed hvidløg i en gryde i en god slat ekstra jomfru olivenolie. Når løget er blødt, tilsæt da bladbederne og lad dem falde sammen. Når gryden er godt varm, tilsætter du hvidvin og lader alkoholen fordampe. Tilsæt også salvie.

Skær hul i pølsen og klem den ud af tarmen og ned i gryden i små stykker. Lad det hele simre sammen under låg.

Kog pastaen til den er al dente. Bland den så med sovsen og server straks med et drys af Pecorino Romano.

3 comments

 1. Lone Schannong Jensen says:

  Marie, jeg er stor fan af din madblog. Jeg mødte dig da der Coops Mad messe i Bella centret. Jeg har et spørgsmål, hvad er forskellen på spaghetti Rummo no. 104 og no. 3. Jeg kørte i dag til vores nærmeste Super Brugsen i Jægerspris for at købe en pakke Rummo spaghetti No. 3 og de havde kun no. 104 så jeg købte den – må tilstå at jeg gad ikke køre videre til Frederikssund, hvor der er en stor Kvikly. Jeg ville lave jeres spaghetti alla carbonara.
  Hører gerne fra dig
  Hilsen Lone

  • Marie says:

   Hej Lone

   Hyggeligt 🙂 Rummo’s spaghetti nr. 104 er en helt særlig type af spaghetti, nemlig ‘spaghetti alla chitarra’. De er ikke runde, som almindelige spaghetti, men firkantede og lidt tykkere end de helt klasisske spaghetti nr. 3, som har en diameter på 1,9 mm.
   Spaghetti alla chitarra egner sig glimrende til carbonara – så dem kan du sagtens bruge!

   Mange hilsner
   Marie

 2. Ciao Luca

  En lille hilsen fra Toscana, hvor vi i aften har lavet din fantastiske og authentiske “Pasta alle bietole e salamella”. Simpelt og supergodt – ikke sidste gang vi laver denne ret. Kan varmt anbefales og smager rigtig godt med lokale italienske råvarer ….

  Ci verdiamo – Inge & Anders

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *