Denne her pesto fra Venturino er bare vildt god

Pesto fra Venturino
Pesto fra Venturino

Vi har i mange år lavet vores egen grønne ‘pesto alla genovese’ efter de originale forskrifter, der er vedtaget i consorzio del pesto genovese, en forening af lokale pestoproducenter og restauratører i Ligurien, som gerne vil sikre den oprindelige pesto’s overlevelse blandt de mange kopier på markedet.

Men nogle gange skal det bare gå lidt stærkt i køkkenet. Så er pesto på glas en klassiker, der (gang på gang) kan redde aftensmaden – det gælder sikkert ikke kun hjemme hos os. I sidste uge skrev jeg om olivenolie, hvor jeg desværre ikke kan give nogle gode råd til, præcis hvilken olie, der er bedst – jeg har faktisk ikke fundet nogen rigtig gode på de danske butikshylder, der er værd at anbefale. Men når det kommer til pesto, så ved jeg lige præcis hvilken én, jeg synes, du skal købe. Der er rigtigt mange at vælge mellem derude – kæmpe forskel i kvaliteten, og prisen er ikke altid en pålidelig vejviser.

Vi spiser altid pesto alla genovese fra Venturino, den kan købes i SuperBrugsen og Kvickly.

Her er det på sin plads at bemærke, at vi selv importerer denne virkeligt skønne pesto fra producenten Venturino i Ligurien gennem vores firma L’Italia Buona. Så det er altså lidt reklame det her. Men ikke desto mindre, så synes vi helt ærligt, det er en pesto på glas, der kommer tæt på en frisklavet pesto med en virkeligt god smag, (ellers ville vi heller ikke have valgt at importere netop den).

Grunden, til at denne pesto smager så godt, er kvaliteten af råvarerne. Venturino bruger kun frisk basilikum mærket D.O.P. (beskyttet oprindelse), der er dyrket i området omkring Genova i Ligurien i ægte jord under den ægte sol. Det gør en forskel. De bruger en virkelig god ekstra jomfru olivenolie, af egen produktion, og det er også meget vigtigt, for olien er den ingrediens, der er mest af i pesto.

I øvrigt bruger vi også Venturinos ekstra jomfru olivenolie ‘Riviera dei fiori DOP’ derhjemme lige for tiden – men den kan desværre ikke købes i Danmark (endnu i hvert fald).

Venturino har også en rød pesto, som er helt fantastisk. De bruger friske tomater, istedet for soltørrede tomater, og det gør smagen langt mere rund og mild og ikke så salt, som i en traditionel rød pesto.

Vi spiser pestoen sammen med pasta, så er et glas perfekt til 500 gr. pasta til 4 personer. Drys med ost af typen Pecorino Romano, og giv den lige et skvæt af din gode ekstra jomfru olivenolie, inden du serverer.

Hvis du bruger på pesto på brød, til salat eller andet, hvor du ikke får brugt det hele og skal gemme pesto i glasset, så sørg for, at pestoen er dækket af olie (held evt. lidt ekstra olivenolie oveni glasset), og sæt den på køl, så holder den sig længere.

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *