Sauteret spinat med smør og hvidløg – spinaci al burro

Denne simple opskrift har fået mig til at elske spinat. Allerbedst er selvsagt at sautere friske spinatblade, men de fylder så umådelig meget i indkøbsposen, og spinatbedet i haven er indtil videre en gold jordfirkant. Så kan frossen spinat (helbladet!) også bruges. Selvom det ikke smager ligeså godt, så smager det stadig rigtigt godt. Og så er det en sikker redning, hvis du er løbet tør for friske grøntsager, eller aftensmaden skal gå lidt stærkt.

Ingredienser til 4 personer (som tilbehør)

1 kg spinat
40 gr smør
2 fed hvid løg
salt

Sådan gør du
Sæt en gryde med lidt (lidt!- en centimeter i bunden er nok) saltet vand over til spinaten. Hvis du bruger frisk spinat, så sørg for, at bladene er skyllet grundigt. Når vandet koger, kom da spinaten i gryden. Når spinaten er reduceret, og bladene er bløde, hælder du vandet fra gennem et dørslag (hvis du bruger frossen spinat, skal de koge i ca. 5 minutter, fra når vandet koger igen). Pres det meste af vandet ud af spinaten ved at bruge en grydeske.
Smelt smørret på en pande og tilsæt derefter de to fed hvidløg, som du forinden maser med håndfladen, så de flækker lidt. Så snart de begynder at syde på panden (de må endelig ikke tage farve), tilsæt så spinaten. Rør rundt, så smørret bliver godt fordelt. Nu skal spinaten mere eller mindre passe sig selv, du skal bare sørge for, at det ikke brænder på. Spinaten er klar, når al væden er fordampet (hvor lang tid det tager afhænger af, hvor våde de var, da de kom på panden).

Server enten som tilbehør, eller som vi gør det ofte, som et måltid i sig selv med lidt god ost og brød til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *