Peberfrugter bagt i ovn – peperoni al forno

Det bedste, du kan gøre for dine peberfrugter (og for dig selv, og dem du laver mad til..!) er at bage dem i ovnen efter denne opskrift. Det er lidt af et pillearbejde at tilberede dem, og du skal være lidt omhyggelig og tålmodig undervejs, men resultatet er det hele værd. De gør sig godt som forret eller tilbehør, og de er endnu bedre dagen efter.

Ingredienser til 4 personer:

4-5 store røde og gule peberfrugter (friske og hårde at mærke på – de skal være fulde af saft)

2-3 fed hvidløg

En stilk bredbladet persille

Ekstra jomfru olivenolie

Salt

Tænd ovnen på 180 grader. Læg de hele peberfrugter på en bageplade med bagepapir og bag dem midt i ovnen. De skal bage, til de er helt bløde. Undervejs skal du sørge for, at de ikke brænder på ved at vende dem meget forsigtigt en gang imellem. Det kan ikke undgås, at skindet bliver lidt sort, men peberfrugterne skal ikke forkulle helt. Vær især opmærksom på undersiden, der vender ned mod den varme bageplade. Når du vender peberfrugterne i ovnen, skal du passe meget på, at de ikke går i stykker, så vil saften nemlig sive ud og fordampe – og den skal vi bruge senere. Hvor lang tid peberfrugterne skal bage, er lidt forskelligt, men i hver fald en halv times tid og sikkert også længere – hold øje med dem. De er klar, når de er godt bløde, og du kan se, at de ligesom er faldet lidt sammen. Så tager du dem ud af ovnen.


 Peberfrugterne er nu helt fulde af saft indeni, (hvis det er lykkedes dig at bage dem, uden at de er gået i stykker). Saften får du ned i en skål ved at tage de hele peberfrugter og stikke et hul i bunden af dem, mens du holder dem over skålen. Skrab nu forsigtigt skindet af peberfrugterne og rens dem for kerner. Skær dem så i skiver på langs af ca. en til halvanden centimeters tykkelse og læg dem ned til saften i skålen. pres to-tre fed hvidløg med håndfladen, så de flækker, og læg dem ned i skålen til peberfrugterne. Hak lidt bredbladet persille og tilsæt det også. Hæld en god ekstra jomfru olivenolie ved – hvis der er masser af saft, skal du ikke bruge så meget, to spiskeskefulde er nok. Hvis der ikke er så meget saft, så tilsæt lidt mere olie. Salt efter smag og behag.
Nu skal peberfrugterne hvile i køleskabet et godt stykke tid. Det ideelle er at tilberede dem om morgenen, hvis du skal spise dem om aftenen. Du kan også lave dem allerede dagen før. Når de er klar, er saften blevet tykkere og peberfrugterne er helt bløde og dufter i hele køkkenet. Uhmm, værsgo at spise.

.

8 comments

 1. Hans says:

  Det er normalt at skindet bliver sort, for at peberen får grillsmag.

  Skindet piller man bare nemt af, når peberfrugten er kold.

 2. uftitah says:

  De er super lækre, tak for guiden 🙂 Hvor længe mon de kan holde sig – i et glas med godt med olie (evt skyllet i atamon)? Jeg kunne godt tænke mig at lave en stor portion til spisekammeret 🙂 Mvh. Laura

   • karin Bjerre says:

    Hej !
    Jeg tænker denne som forret nytårsaften, er på kig efter noget som kan laves i god tid. Hvad vil du servere til ? et stykke godt brød, og kræver det lidt salat til evt. ?
    Hilsen
    Karin

    • Marie says:

     Hej Karin

     Peberfrugterne er perfekte at lave på forhånd – også gerne dagen før, det bliver de kun bedre af. Vi har tit serveret dem som forret sammen med andre små retter – hvad med bruschetta fx? Skær gode tomater i små stykker – fjern kerner og saft. Tilsæt hvidløg i skåret i stykker (store nok til, at de kan fjernes igen) og frisk basilikum og salt. Lad det stå og trække lidt, og fordel så på skiver af ristet brød, som er gnedet med hvidløg.
     De grillede squash (opskriften ligger på bloggen), er også gode og kan laves i forvejen.

     Mange hilsner
     Marie

 3. Finn Schjøtt says:

  Eller del frugterne i kvarte, og bland med skiver af succini(squash) og aubergine (eggplant).
  En stor rabarber skåret i skiver og drysses over. Drys med salt, peber og masser af tørret oregano, og finthakket frisk løvstikke. Sjappes over med olivenolie, og 40 min i midten af ovnen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *