Smørstegt havtaskehale – coda di rospo spadellata

Her er en nem og hurtig opskrift på havtaskehale. Jeg skulle helt til Italien for at opdage denne lækre fisk, som vi spiser tit og ofte – importeret fra danske farvande..! Den smager af hummer og har ingen irriterende fiskeben. Let og lækkert.

Ingredienser 4 personer
1 frisk havtaskehale
100-150 gr smør til stegning
Mel til panering
Et skvæt hvidvin
Bredbladet persille
Salt og peber

Sådan gør du
Havtaskehalen skal være renset for skind og brusken skåret fra. Gør det selv, eller få fiskehandleren til det, når du køber fisken. Skær havtaskehalen i stykker af ca. 3 cm tykkelse. Vend dem i hvedemel og læg dem på en tallerken. Hak lidt bredbladet persille, mens du smelter ca. 150 gr. smør på en pande. Når panden er godt varm, vender du havtasken i mel en gang mere og lægger stykkerne på den varme pande. Drys med salt, peber og persille. Hæld så et skvæt hvidvin ved, og lad fisken stå uden at bevæge den på panden. Så snart væden er opsuget, vender du havtasken, drysser med salt, peber og persille og lader den stege på den anden side, til den er gennemstegt. Det tager ca. 5-7 minutter plus-minus alt afhængig af, hvor store stykkerne er.

Server straks, eventuelt med ovnkartofler til.

One comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *