Gratinerede kammuslinger – capesante gratinate

Denne opskrift på gratinerede kammuslinger er en klassisker, når vi har noget at fejre. Opskriften er meget enkel, men god mad behøver jo heldigvis ikke være avanceret. Derfor egner opskriften sig også glimrende til en helt almindelig hverdagsaften, der trænger til at blive piftet lidt op eller til gæstemad, der ikke skal være for besværligt.
Kammuslingerne i skaller skal nok bestilles i forvejen hos fiskehandleren, vil jeg tro.

Ingredienser til 4 personer

8 friske kammuslinger i skal
24 spsk. rasp
2-3 spsk. revet pecorino
8 spsk. ekstra jomfru olivenolie
1 spsk. finthakket bredbladet persille
1 fed fintrevet hvidløg
1/2 tsk. salt

Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader med varmluft. Kammuslingerne skylles. Hvis du har købt dem i en lukket skal, åbner du skallen ved at stikke en kniv ind i siden. Lad musklen forblive i den skal, hvor den sidder fast. Lad kammuslingerne tørre, mens du arbejder videre.
Riv pecorino på den fineste side af rivejernet (den hvor det smuldrer helt – det skal ikke være flager), riv også hvidløg og hak persillen så fint, du kan.

Bland alle ingredienserne sammen i en en skål (altså undtaget kammuslingerne..!), rør med en gaffel, til du har opnået den rigtige konsistens. Raspen skal ikke være tør, men heller ikke alt for våd. Den er perfekt, når du kan samle en kugle med fingrene, som går i stykker, så snart du puffer til den.

Læg så kammuslingerne på en bageplade med skallen nedad, og fordel rasp-blandingen i skallerne. Muslingerne skal være helt dækkede. Sæt så kammuslingerne midt i den 180 grader varme ovn og lad dem gratinere. Hold øje med dem. De er klar efter 20-30 minutter, når de er gyldenbrune.

Server straks og spis, mens kammuslingerne endnu er helt varme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *