Grillstegte squash – zucchine grigliate

Grønt på grillen. Squash stegt på grillstegepande er en klassisker både som antipasto og som tilbehør på det italienske sommerbord. Grillede squash er lette at tilberede, men det tager lidt tid over grillpanden. Men resultatet er det hele værd, synes jeg. Squashene kan med fordel tilberedes i forvejen og sættes i køleskabet, til de skal spises.

Squash er én af de grøntsager, der anvendes i store mængder i det italienske køkken. De italienere, jeg kender, som har besøgt danske supermarkeder, kan slet ikke forstå, at squash her sælges enkeltvis i plastikindpakning og til stk. pris. Prøv at forestille dig, at kartofler blev pakket ind hver for sig og solgt til 7 kr. stykket. Det, ville vi vel også synes, var mærkeligt.

Når du køber squash med henblik på at grille dem, skal du gå efter de slankeste, du kan finde. De er mere faste og ikke så fulde af kerner. Det er en fordel, hvis squashene er nogenlunde lige, så er de nemmere at skære. Mærk på den runde ende af squashen, den skal være hård. Det betyder, at squashen er frisk.

Ingredienser 4 personer

4-6 squash
1 dl ekstra jomfru olivenolie
2-3 fed hvidløg
bredbladet persille
Salt

Sådan gør du

Skær squashene ud i tynde skiver ca. 3 mm. brede. Vi plejer at bruge et mandolinjern, men du kan også skære dem med en skarp kniv. Værd omhyggelig med, at hver enkelt skive får en ensartet bredde.

Varm en grillpande op. Når panden er godt varm, lægger du skiverne på, sådan at grillrillerne går på tværs af skiverne. Sørg for, at hele squashskiven er ned mod grillen. Brug en paletkniv til blidt at presse hver enkelt skive ned, og lad dem så ligge. Lad squashene grille, til de har taget farve, og vend derefter skiverne, og grill den anden side. Du kan tjekke om en squashskive er klar ved at tage den op, den skal bøje sig og ikke længere stå stift ud i luften.

Når squashene er klar, lægger du dem til at køle af på et fad.

Skær 2-3 fed hvidløg over i halve og hak en dusk bredbladet persille. Bland det med olie og salt og hæld over squashene, når de er kølet helt af. Husk at fjerne hvidløget, inden du serverer squashene. Hvis du skal gemme dem et stykke tid i køleskabet, så fjern hvidløgstykkerne efter en times tid, ellers bliver smagen for kraftig.

Server som tilbehør eller antipasto.

4 comments

  • Hej Mette
   Det er jeg glad for, at du synes. Retten er ganske let, hvis man har gode råvarer og gør sig lidt umage 🙂 Det vigtige er at skære squashskiverne ensartet og tilpas tynde. Med et mandolinjern er det ingen sag, uden skal man have en god skarp kniv og være ret sikker på hånden. Og så er det bare en god portion tålmodighed over grillpanden.

   Mange hilsner

   Marie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *