Spaghetti med kaperspesto – spaghetti al pesto di capperi

Spaghetti med kaperspesto
Spaghetti med kaperspesto, små ovnbagte tomater og mandler.

Pesto lavet af kapers har en ganske delikat smag og sammen med de små ovnbagte tomater, er det en helt perfekt smagskombination sammen  med dine spaghetti. Kapers på den måde smager slet ikke så kraftigt, som du måske forestiller dig. Det vigtige er at bruge de rigtige kapers. Det skal være dem i salt, de kan købes i forskellige delikatesseforretninger. Vi plejer altid at købe de bedste kapers fra Pantelleria med hjem, når vi har været i Italien – jeg synes du skal gøre det samme, hvis du skal af sted. De fylder ikke meget i kufferten.

Den bedste ‘pesto ai capperi’ har jeg spist på den sicilianske fiskerestaurant Osteria Da Salvo (Viale Certosa 298) i Milano. Den er en anbefaling værd, hvis du er glad for fisk og skal til Milano en gang. Omgivelserne er lidt dystre, restauranten ligger side om side med begravelsesforretninger lige op af en af Milanos store gravpladser.  Men maden er altid virkelig god.

Ingredienser 4 personer

60-70 gram kapers i salt
1 stilk bredbladet persille
3 basilikumblade
1 spsk. pinjekerner
1 fed hvidløg
3-4 ansjosfilletter
2 dl ekstra jomfru olivenolie

En håndful smuttede og hakkede mandler til drys

15 små modne tomater
Salt
Oregano
Ekstra jomfru olivenolie

Sådan gør du

Ovnbagte tomater: Varm ovnen op til 160 grader. Skyl tomaterne og skær dem i halve. Læg den på en bageplade med snitfladen opad. Drys med salt og oregano og hæld lidt ekstra jomfru olivenolie over. Bag tomaterne i ovnen i ca. 20 minutter. De skal ikke brænde på, men må gerne få lidt farve.

Kaperspesto: Skyl og rens kapers helt fri for salt ved at massere dem forsigtigt under vand. Skræl hvidløget og skyl persille og basilikum.
Start med lidt ekstra jomfru olivenolie sammen med kapers i en minimixer eller blender, tilsæt hele tiden mere olie i en tynd stråle. Tilsæt så basilikum, persille, ansjoser, hvidløg og til sidst pinjekerner, men du hele tiden tilsætter mere olie. Når det hele er blended godt sammen, er pestoen klar.

Kog dine spaghetti i rigeligt saltet vand, til de er al dente. Bland så spaghettierne med pestoen sammen med en skefuld af kogevandet, så det ikke bliver tørt. Server med de ovnbagte tomater, og drys med hakkede mandler og så en smule ekstra jomfru olivenolie.

Hvis du absolut ikke kan lide kapers, så prøv alligevel, de smager altså virkeligt godt sådan her..  eller tag den sikre vinder med en traditionel pesto med basilikum i stedet for.

2 comments

 1. Kasper says:

  Jeg ‘faldt over’ denne opskrift forleden, og jeg fik den afprøvet i dag.
  Jeg elsker kapers, så var rimelig sikker på at opskriften var noget for mig. Og det var den! Jeg synes især kombinationen af kaperspestoen og de bagte tomater var suveræn. Den har jeg ikke lavet for sidste gang.

  Jeg ændrede lidt i opskriften, da jeg nøjedes med to ansjoser og brugte lidt parmesen, da jeg var bange for smagen af ansjoserne ville blive for dominerende.

  Dejlig ret. Anbefalelsesværdig 🙂

  • Marie says:

   Hej Kasper
   Skønt at høre, at du har brugt opskriften – og med succes 🙂 Jeg blev selv overrasket over, hvor godt kaperspesto smager, første gang jeg smagte det.

   Mange hilsner

   Marie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *