Hele kæmperejer i tomat – gamberoni in guazzetto

kæmperejer, forret

Kæmperejer i tomat er en af vores absolutte favoritter, når det gælder forretter. De skal spises med fingrene, hagesmæk og vaskeklud kan blive nødvendigt selv for de voksne. Rejerne skal være friske og hele med skal, for det er især hovedet, der giver smag til retten.

Ingredienser til 4 personer

12-16 kæmperejer
250 gr. små, friske og modne, tomater
3-4 fed hvidløg
En stilk bredbladet persille
En smule chili
Et halvt glas hvidvin eller brandy
Ekstra jomfru olivenolie
Salt og peber

Sådan gør du

Sæt en gryde med vand i kog.

Skyl rejerne under rindende vand. Brug en lille saks til at åbne ryggen lige under hovedet, og fjern den sorte tråd. Læg de rensede rejer til side.

Skyl tomaterne, og giv dem et kort øjeblik i det kogende vand, så du kan fjerne skrællen. Skyl persillen, og hak den fint.

Varm en god slat ekstra jomfru olivenolie op i en stor pande. Tilsæt de hele fed hvidløg og lidt chili. Pas på, hvidløget ikke brænder på. Tilsæt tomaterne og lidt salt. Lad tomaterne tabe deres væde, og fjern så det meste fra panden, lad blot lidt væde blive tilbage. Tilsæt de hele og tørre rejer, og skru op for varmen. Når panden er glohed, tilsætter du hvidvin eller brandy og lader alkoholen fordampe.

Tilsæt så tomaterne igen, og varm retten igennem ved høj varme. Læg låg på, og lad det stå et par minutter. Sluk så for blusset, og lad det hvile et par minutter mere. Derefter bruger du fingrene eller en ske til at presse hovederne, så saften (og smagen) kommer ud i sovsen. Rør så rundt, og retten er klar.

Server med et stænk ekstra jomfru olivenolie, friskkværnet peber, og drys med hakket persille. Spis med brød til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *