Ny italiensk restaurant i Hellerup: Italian by Lantz

italian by lantz-1

Ny kategori på bloggen: restaurantomtale. Vi bliver tit spurgt, hvilke italienske restauranter i København, der er gode. Vi elsker jo at give  råd, men sagen er, at vi egentlig har prøvet ganske få. Vi plejer at gemme de italienske restaurantoplevelser til vores ture i Italien og så give den gas i vores eget køkken, når vi er hjemme. Så ved man, hvad man får.

Men i går havde vi alligevel fornøjelsen.  Så kunne vi også fejre, at bloggen er flyttet på eget domæne og er blevet redesignet. Jeg håber, I kan lide det nye design og kan bære over med, at der er lidt teknisk knas endnu.

Vi var inviteret til åbningen af en ny italiensk (inspireret) restaurant i Hellerup ‘Italian by Lantz’. Restauranten, der åbner officielt i dag, er drevet af kokken Frank Lantz, der står bag en lang række andre gastronomiske koncepter og er tidligere ejer af Krogs Fiskerestaurant på Gl. Strand. 

Atmosfære uden klichèer
Idéen med restauranten er at genskabe den familiære og afslappede atmosfære, som man finder på mange spisesteder i Italien. Maden skal være enkel, og man bestiller frit fra menukortet og sammensætter sit måltid ved at kombinere enkle hovedretter med forskellige ‘contorni’ (tilbehør), som man har lyst. En god og sympatisk mission, helt sikkert. Stilen i restauranten er blottet for klichéer som rødternede duge og bastflasker i loftet – til gengæld giver store mængder frisk rosmarin i potter, oliven- og citrontræer og et langbord det rustikke og landlige islæt. Rundt omkring på søjler beklædt med tavlelak, kunne vi i går læse forskellige beskeder skrevet med kridt, der bidrog til den uformelle stil.

“Ingen ved med sikkerhed, hvor pizzaen stammer fra. Vi laver alligevel byens mest italienske”, stod der for eksempel. Pizzabageren i køkkenet er da også italiensk, ligesom de tre andre kokke. Det var lidt ærgerligt, at de ikke lige blev spurgt til råds, da der skulle skrives på de næste søjler. Så havde den meget uitalienske stavemåde  ‘pizza magarita’ (i stedet for ‘margherita’) og lemoncello (i stedet for limoncello) nok været undgået…

 Italian by Lantz - kokke

Men, hvordan var maden så?

Vellykkede  smagsprøver
Arrangementet i går var en slags ‘aperitivo’ med smagsprøver fra køkkenet. Pizza med det velkendte og altid gode makkerpar broccoli og ansjoser, som var helt vellykket. Focaccia som var både sprødt og blødt, som det skal være, med lufttørret skinke og rucola. Et par ikke så italienske anretninger  med røget laks på henholdsvis hvidkål og bagte løg og fennikel, der afveg lidt fra resten. Men det smagte godt alligevel. Hjemmelavet pasta med en tomat/pesto sauce, som vi skulle gætte lidt, for at finde ud af hvad helt præcist indeholdt. Det lykkedes ikke til fulde. Men smagen var god, og pastaen var kogt tilpas al dente – i hvert fald anden gang, retten gik rundt. 

Ikke strictly traditional
Vi tog et kig på menukortet, og det er tydeligt, at Italian by Lantz på trods af navnet er mere ‘italiensk inspireret’ end den er ‘strictly traditional’. Da vi, som faste læsere måske nok har bemærket, sværger til traditionen – så var der mange afstikkere. “Start din aften med et glas af vores hjemmelavede limoncello”, opfordrer menukortet til. Limoncello er en citronlikør, som, når den serveres i Italien, afslutter et festligt måltid. Helt til sidst, efter kaffen. Så det virker lidt omvendt at starte med den – men ved nærlæsning, er der er tale om en drink, der også indeholder vodka og danskvand. Så måske. Men det er ikke særligt italiensk alligevel. 

italian by lantz-2

Enkle hovedretter
Hovedretterne er simple og har råvaren i centrum. Grillet Rib-Eye Steak. Bagt vesterhavstorsk. Grillet middelhavsdorade. De skal kombineres med de forskellige grøntsagretter som tilbehør. Hvis man altså har lyst. Det er et italiensk koncept, som helt klart holder – at adskille tingene og kombinere, som man vil. Og de forskellige ‘sideorders’, som de hedder på menukortet, ser umiddelbart meget indbydende ud. Af hovedretterne ville vi være mest nysgerrige på, hvordan Italian by Lantz serverer den syditalienske klassiker ‘Parmigiana’ (parmigiana alle melanzane), som er bagte auberginer i lag med tomat. En klassiker som kan være noget af det bedste, man kan byde sig selv, hvis den bliver lavet rigtigt. 

Jeg vil ikke tale nogen fra at aflægge restauranten et besøg. Selvom det ikke er italiensk som i Italien, og menukortet stikker lidt i forskellige retninger i forhold til, hvad man ville opleve på en traditionel beværtning i Italien. Vi er jo også i Hellerup og ikke i Toscana. God stemning, afslappet betjening og maden smagte godt. Hvis portionerne også er tilpas store i forhold til prisen (der er ikke noget værre end at gå sulten eller ruineret – eller begge dele – fra en restaurant, vel?), så kan du sagtens ende med en god oplevelse. 

 italian by lantz-3

 Italian by Lantz afløser La Rocca på Hellerup Parkhotel, Strandvejen 203, 2900 Hellerup.

Forretterne ligger på 40-60 kr. eller fire forretter for 100 kr. Hovedretter mellem 120 og 300 kr.

Restauranten og bar har åben alle ugens dage.

Se mere eller book på Italian by Lantz facebookside eller besøg hjemmesiden

 

 

 

 

 

 

7 comments

 1. Flemming Jahns says:

  Som mezzo italiano er det endnu ikke lykkes mig at finde en rigtig italiensk restaurant i Danmark og jeg tænker faktisk også det ville blive noget umuligt, da vi ikke har helt det samme vejr, ikke helt den samme måde at dyrke råvarer på og ikke har de samme traditioner helt inde under huden som i Italien.
  En tomat i Bari smager jo af meget mere tomat end en Dansk tomat gør i hovedsæsonen. Den friske tun der er trukket i land og lagt på grillen, finder vi heller ikke i Danmark. Så der er bare et rigere udbud af råvarer og muligheder i støvlelandets dejlige varme. Men så kan man jo selv trylle lidt i køkkenet…

  Cordiali saluti
  Flemming Jahns

   • Marie says:

    Hov, havde kun læst første linje før, den viste ikke det hele.. Men jo, du har helt ret. Det er også derfor vi sjældent spiser italiensk ud i DK. Så går vi oftere ud og spiser smørrebrød 🙂 Hilsner

 2. Anders H says:

  Har i prøvet en af de 3 Famo restauranter? De laver ret skøn mad og henter en stor del af deres råvare i italien. Og så er det til at betale. Specielt kan jeg anbefale “Fiskefredag” på Famo51!

  • Marie says:

   Hej Anders
   Nej, vi har faktisk ikke været på nogen af dem – men de er på min liste over italienske steder, jeg gerne vil prøve – så det er godt med en anbefaling!

   Hilsner Marie

 3. Jakob W. Poulsen says:

  Hej!

  La Buca Degli Artisti i Vanløse og Ristorante La Vela i Vedbæk kan klart anbefales!!!

  Mvh Jakob

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *