Antipasti: 3 italienske nytårsopskrifter

I år holder vi jul & nytår i Milano, nytårsmenuen hos min svoger og svigerinde står på fisk og skaldyr hele vejen igennem – antipasto, primo og secondo. Vi bliver ti voksne og syv børn nytårsaften, det skal nok blive festligt. En del af retterne til middagen er gengangere, som vi har nydt i hinandens selskab før, og derfor har jeg også skrevet opskrifterne ned og delt dem her på bloggen gennem tiden.
Her får du et udpluk på tre opskrifter på antipasti, som kommer på bordet i morgen, blandt meget andet, de får alle min bedste anbefalinger.  

Blækspruttesalat med kartofler | insalata di polipo con patate

Blækspruttesalaten bliver vores bidrag til nytårsmiddagen i morgen, lige nu ligger de tre indkøbte blæksprutter i fryseren og venter på deres skæbne. 

Blækspruttesalat med kartofler og rucola

Gratinerede kammuslinger | capesante gratinate

De gratinerede kammuslinger er virkelig en sand klassiker ved enhver festlighed i vores familie. Faktisk spiste vi dem også til julemiddagen den 24. Men de er lige gode hver gang – og stadig den bedste måde, jeg har fået serveret kammuslinger på.

Gratineret kammusling

Hele kæmperejer i tomat | gamberoni in guazzetto

Med seks børn til bords, bliver de her rejer et hit – selv voksne kan næsten ikke undgå at få det pæne tøj plettet, når rejerne skal pilles og guffes.

Kaemperejer i tomatsovs

 
Godt nytår!

4 comments

  1. Lillian Nilsson says:

    – hvor lyder det godt – og ser spændende og meget appetitligt ud. På foto af gratinerede kammuslinger ligger der noget stærkt gult blankt noget – ved siden af muslingen – før den dækkes af gratineringsmassen – hvad er det ? – jeg står ikke for mad denne aften – men glæde mig til at forsøge mig med det. Rigtig godt år 2015

  2. Julie says:

    Hold nu op hvor ser det altså lækkert ud! Jeg bliver da helt sulten! 🙂
    Super dejlig blog I har fået stablet på benene 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *