Cannelloni al forno med ricotta og spinat

Cannelloni al forno er rigtig Italiensk comfort food (er al italiensk mad egentlig ikke comfort food..?). Blød, delikat og tung på den gode måde med masser af ost og sovs. Lige hvad man trænger til på en efterårsaften.

Ingredienser til 4 personer
350 gr. eller ca. halvanden pakke cannelloni (fx fra Rummo).
Til Fyld:
500 gr. frossen helbladet spinat
800 gr. ricotta
1 æg
100 gr. parmigiano reggiano
Til besciamella:
1 l. sødmælk
100 gr. hvedemel
100 gr. smør
salt
lidt revet muskatnød

Sådan gør du
Start med at lave fyldet sådan: Kog spinaten og dræn den så for vand. Hak spinaten fint med en kniv. Bland spinat med ricotta i en skål, og tilsæt så fintrevet parmigiano reggiano og et æg. Bland godt. Konsistensen skal være blød, (så fyldet kan komme gennem en sprøjtepose), hvis den er for fast, kan du tilsætte et par skefulde vand. Put fyldet i en sprøjtepose, og lad den ligge i køleskabet i en halv times tid.

Lav din besciamella sådan: Start med at smelte smørret, og tilsæt så hvedemelet lidt ad gangen, mens du rører med et piskeris. Tilsæt så sødmælken lidt ad gangen, men du hele tiden rører rundt. Tilsæt salt og revet muskatnød. Bliv ved med at røre, mens sovsen varmer op. Når sovsen har den rette konsistens, hælder du den over i en skål. Sovsen skal ikke være for tyk til cannelloni, ellers bliver pastaen ved med at være hård.

Tænd ovnen på 180 grader.

Sæt vand i kog, og forkog dine cannelloni i saltet vand i et par minutter. Læg dem på et viskestykke og sørg for, de ikke rører hinanden. Fyld dem så med spinat-ricotta-fyldet med sprøjteposen. Find et ovnfast fad, ca. 20-30 cm. Start med et lag af besciamella, og læg så de fyldte cannelloni i fadet. Når fadet er fyldt, dækker du med besciamella. Ja – der skal rigtigt meget til, spar ikke på sovsen.

Drys med parmigiano reggiano på toppen, og sæt fadet i ovnen ca. 20-30 minutter. Lad overfladen gratinere, så den er lysebrun og sprød. Prøv med en gaffel, om dine cannelloni er klar – den skal glide ind og ikke møde modstand.

Server straks med et ekstra drys af parmigiano reggiano.

Bonusinfo: Hvis du er fuld af overskud, så laver du selvfølgelig din pasta fra bunden – det er faktisk ganske let at lave cannelloni. Du ruller bare en lang plade, sprøjter fyldet ud i midten og ruller pastapladen, så du får et rør. Så kan du skære cannelloni ud i en længde, der passer til dit fad. Den friske pasta skal ikke forkoges.

5 comments

  • Marie says:

   Tak 🙂 og ja, gør da det. Retten bliver kun bedre af at vække barndomsminder, tror jeg! Den er så tryg, varm og god…

   Hilsner Marie

 1. bertram says:

  tak for en masse spændene retter! mit mål med 2018 er at lære 5 nye ‘hofretter’ du har givet mig en masse god inspiration!

  • Marie says:

   Tak Bertram, det er jeg glad for 🙂
   (og undskyld mit sene svar – der har været lidt rod med bloggen, så jeg ikke har fået notifikationer, når der kom kommentarer)

 2. Janne says:

  Jeg har lært en anden version af en italiensk mamma, født på Sicilien: bag tynde pandekager (uden sukker) og rul og fold dem om fyldet. Det er nemt og smager dejligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *