Ravioli med laks | Ravioli al salmone

Ravioli al salmone

Det her er muligvis opskriften på de nemmeste ravioli, du kan lave. Frisk og lækker. Brug røget laks af en godt kvalitet og en god ricotta – vi brugte den superlækre ricotta fra La Treccia.

Ingredienser 4 personer – fyld

300 gr. røget laks
100 gr. frisk ricotta
En smule purløg
En smule muskatnød

Sådan gør du
Snit laksen superfint – eller kør den igennem en mixer, bland så laksen med ricotta, fintsnittet purløg og lidt revet muskatnød. Så har du fyldet.

Lav en pastadej, og lad den hvile en halv times tid i køleskab, inden du begynder at rulle.

Følg så denne fremgangsmåde, som jeg har beskrevet før, (dengang vi lavede ravioli med artiskokker):
Pastadejen skal du rulle ud i tynde plader (så tynde, som overhovedet muligt, når det er til ravioli). Brug maskine eller gør det i hånden med en kagerulle. Rul ikke al dejen ud fra starten, så tørrer den bare ud. Start med at rulle en plade ud og lav ravioli af den, før du går videre til den næste. Hav altid lidt mel på bordet, mens du arbejder, men put kun mel på den ene side af pastapladen, den ‘yderste’, ellers får raviolierne svært ved at hænge sammen.

Når du har rullet en pastaplade ud, lægger du den på bordet (med mel på ydersiden). Med to teskeer former du små kugler af fyldet, som du placerer med afstand i midten af den ene halvdel af pastapladen (se fotos). Du bliver sikkert overrasket over, hvor lidt fyld, der kan være i hver ravioli. Jeg kommer altid (ja, stadigvæk) til at putte for meget i de første, som så smatter ud, når man skal til at lukke dem. Øvelse gør mester.
Når pladen er fuld, folder du den anden halvdel an pladen henover som et låg, og forsigtigt bruger du en finger til at lukke dejen om fyldet, sådan at alt luften presses ud. Vær omhyggelig her. Hvis pastaen er lidt tør, så dyp en finger i vand og brug de til at ‘lime’ kanterne sammen.

Skær så dine ravioli ud med det redskab, du nu har til rådighed. Et lille glas, en småkageform, eller bare en skarp kniv. Du kan skære raviolierne, som du har lyst, det er bare vigtigt, at luften er blevet lukket ud, og pastaen lukker tæt om fyldet. Bagefter kan du bruge spidsen af en gaffel til at presse pastaen sammen rundt i kanten.

Efterhånden, som du laver raviolierne, lægger du dem på en bakke strøet med mel, så de ikke klistrer fast. Læg dem ikke i flere lag. Her kan de hvile, gerne mindst en halv times tid, inden du koger dem.

Kog så dine ravioli i spilkogende og godt saltet vand et par minutter. Smag dem, inden du forsigtigt tager dem op med en hulske.

Server dem med godt med smør (altså masser af smør) og fintsnittet purløg.

Bonusinfo: Dengang vi lavede de der ravioli med artiskokker – som vi i øvrigt lavede mange flere af, da vi boede i Italien, hvor artiskokkerne er så meget bedre end her (åh, hvor jeg savner artiskokker lige nu…) da ledte vi efter et ganske bestemt ravioli-redskab, der både skærer dem ud og presser luften ud samtidig. Det var et gammelt redskab, som vi fandt i huset, hvor vi boede. Vi ledte og ledte, men kunne simpelthen ikke finde sådan en for at købe den med til Danmark. Nu har vi i mellemtiden fundet dimsen og har købt den på Amazon. Det er ikke en uundværlig gadget (en kniv og lidt fingerarbejde gør det også fint)…dog ret smart.

 

5 comments

 1. Jerzy says:

  ….eller i UK:
  https://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps&field-keywords=Brass+square+mold+for+ravioli+with+ejector%2C+45+x+45+mm

  …flere varianter.

  Prøv evt. amazon.de, der kan være billigere (fragt,VAT).

  Jeg har fået en form der hedder Raviolilamp fra imperia til 18 Tortellini Classici inkl. en “kagerulle” til at presse plader ind i formen, men må med skam indrømme, at jeg ikke har afprøvet vidunderet endnu.

  Har fundet på nettet, et tilfældigt sted – til inspirationen, uden ansvar.
  http://www.kasbahouse.com/villawareonline/cavatelli_ravioli_pierogi_gnocchi.asp

  venlig hilsen

  Jerzy

  • Marie says:

   Tak for links! Vi har også den model der med kagerullen 🙂 Det er længe siden, vi har brugt den – men så vidt jeg husker, fungerede det fint og effektivt.

   Mange hilsner
   Marie

 2. Christian says:

  Gode ideer til al den overskud pastadej man får, når man laver ravioli? Jeg synes tit det er svært at samle dejen igen og lave nye plader? Har overvejet at køre det igennem en pastaindsats på min køkkenmaskine og lave spaghetti, eller penne, men har ikke prøvet det endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *