I år holder vi jul & nytår i Milano, nytårsmenuen hos min svoger og svigerinde står på fisk og skaldyr hele vejen igennem – antipasto, primo og secondo. Vi bliver ti voksne og syv børn nytårsaften, det skal nok blive festligt. En del af retterne til middagen er gengangere, som vi har nydt i hinandens selskab før, og derfor har jeg også skrevet opskrifterne ned og delt dem her på bloggen gennem tiden.
Her får du et udpluk på tre opskrifter på antipasti, som kommer på bordet i morgen, blandt meget andet, de får alle min bedste anbefalinger.
Blækspruttesalat med kartofler | insalata di polipo con patate
Blækspruttesalaten bliver vores bidrag til nytårsmiddagen i morgen, lige nu ligger de tre indkøbte blæksprutter i fryseren og venter på deres skæbne.
Gratinerede kammuslinger | capesante gratinate
De gratinerede kammuslinger er virkelig en sand klassiker ved enhver festlighed i vores familie. Faktisk spiste vi dem også til julemiddagen den 24. Men de er lige gode hver gang – og stadig den bedste måde, jeg har fået serveret kammuslinger på.
Hele kæmperejer i tomat | gamberoni in guazzetto
Med seks børn til bords, bliver de her rejer et hit – selv voksne kan næsten ikke undgå at få det pæne tøj plettet, når rejerne skal pilles og guffes.
Godt nytår!
– hvor lyder det godt – og ser spændende og meget appetitligt ud. På foto af gratinerede kammuslinger ligger der noget stærkt gult blankt noget – ved siden af muslingen – før den dækkes af gratineringsmassen – hvad er det ? – jeg står ikke for mad denne aften – men glæde mig til at forsøge mig med det. Rigtig godt år 2015
Hej Lillian
Tak – det orange ved siden af muslingen er dens æg. Dem spiser vi også 🙂 godt nytår!
Hilsner Marie
Hold nu op hvor ser det altså lækkert ud! Jeg bliver da helt sulten! 🙂
Super dejlig blog I har fået stablet på benene 🙂
Hej Julie
Dejligt at høre, tak 🙂
Hilsner Marie