Lasagne al pesto er den anden (og lidt mindre kendte) af de mest klassiske måder at lave lasagne på – den første er selvfølgelig lasagne alla bolognese.
Det her er nok en af de nemmeste retter, du kan lave fra det italienske køkken – en stensikker succes hos både børn og voksne. Vi brugte den fantastiske pesto fra Frantoio Venturino, men du kan selvfølgelig også lave din pesto selv fra bunden. Det er vigtigt at bruge en pesto af høj kvalitet med lav syrlighed.
Hvis du laver din egen pesto til lasagnen, så brug en god olivenolie – og hold lidt igen med hvidløg.
Ingredienser til 4 personer
100 gr. smør
100 gr. hvedemel
1 liter sødmælk
1 tsk. salt
1 tsk. revet muskatnød
1 1/2 glas pesto fra Frantoio Venturino (så meget, du synes)
500 gr. lasagneplader med æg fra Rummo
100 gr. Parmigiano Reggiano
100 gr. Pecorino Romano
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 180 grader.
Start så med at tilberede sovsen, ‘besciamella’, i en kasserolle. Smelt smørret og tilsæt hvedemel, mens du rører med et piskeris. Tilsæt så sødmælken ad to omgange, men du hele tiden rører rundt. Tilsæt salt og revet muskatnød. Bliv ved med at røre, mens sovsen varmer op. Når sovsen har den rette konsistens, hælder du den over i en skål. Den skal endelig ikke være for tyk – ellers bliver lasagnen tør.
Forkog lasagnepladerne ca. 4 minutter. Læg dem derefter ud på et viskestykke, så de ikke klistrer sammen.
Riv Parmigiano Reggiano og Pecorino Romano fint og bland de to oste sammen.
Smør et ildfast fad med smør eller med lidt af besciamella-sovsen. Læg så et lag plader efterfulgt af en lag pesto og besciamella – det skal ikke smøres ud, men lægges i klatter fordelt over lasagnepladerne. Drys med ostemixet. Gå videre og lav mindst fem lag.
På det sidste lag drysser du med lidt ekstra ost.
Sæt i ovnen i ca. 20 minutter – til du kan se, at lasagnen er brunet lidt på toppen.
Lad lasagnen sætte sig lidt og server. Velbekomme.
Hej Marie
Du skriver, at sauce og pesto ikke skal smøres ud, men at saucen heller ikke må være for tyk, for så bliver lasagnen tør…Hvordan lægger man så saucen i “klatter”, hvis den er tynd?! Eller mener du bare, at pladerne ikke skal dækkes helt (sovses ind!)?
Kan man bruge ferske lasagneplader i stedet for at koge de tørre plader? Jeg synes altid, det er så besværligt!
Og sidste spørgsmål: På billedet ser det ud, som om I har brugt mozzarella øverst – er det korrekt, eller er det virkelig parmegiano- og pecorinoblandingen, der ser så hvid og smeltelækker ud?!
Tak for en herlig side med mange lækre opskrifter – jeg vil bestemt prøve denne, skal bare lige have detaljerne på plads!
Venlig hilsen
Nanna
Hej Nanna
Tak for kommentarer og spørgsmål – dejligt du kan lide opskrifterne.
Sovsen skal være tyk nok til, at den kan fordeles i ‘klatter’ – bare ikke så tyk, at der slet ikke er noget væde, ellers vil pastapladerne blive for tørre. Så ja, jeg mener bare, at pesto og sovs skal fordeles sådan i klatter og ikke smøres ud, så det hele ikke bliver blandet helt sammen. Det, du kan se på billedet, er netop ‘klatterne’ 🙂 så det er sovs og ikke mozzarella-ost.
Du kan godt bruge ferske lasagneplader – fx, hvis du laver dem selv.
Mange hilsner
Marie
Hej Marie
Alletiders! Jeg er helt med! Tusind tak:-)
Nanna
Super 🙂 God fornøjelse med lasagnen!
Hej Marie, dette är en fantastisk uppskrift! Jag har nog själv lagat lasagne al pesto i flera år (grande famiglia!) . Brukar ha emellan lasagne plattorna både kokta potatisskivor och kokta gröna bönor.. alltså som den liguriska traditionen visar. Jag tycker att detts hindrar plattorna att klistrar ihop.
Complimenti per il tuo bellissimo blog!
Liliana (Piemonte)
Tak for det Liliana! 🙂
Hej
Er der noget specielt tilbehør der passer godt med retten? (udover brød, salat?)
Mvh
Jens
Hej Jens
I Italien er Lasagne en ‘primo’, der spises uden tilbehør – efterfulgt at en secondo, som kød eller fisk med tilbehør (contorno).
Mange hilsner
Marie