Bresaola, rucola e Parmigiano Reggiano

Vi plejer at spise bresaola med rucola som en let hovedret (secondo) med brød til, men det egner sig også fint til forret (antipasto). Bresaola laves af oksekød eller hestekød, som bliver saltet, lufttørret og lagret og derefter spises råt. Til denne opskrift brugte vi bresaola af oksekød af typen ‘Bresaola della Valtellina‘, som  er produceret i Valtellina, et bjergrigt område i Lombardiet. ‘Bresaola della Valtellina‘ er et beskyttet varemærke og mærket med IGP – se efter det cirkelformede, gule og blå mærke med skriften ‘Indicazione Geografica Protetta’. Mærket garanterer, at bresaolaen er produceret i Valtellina efter særlige forskrifter om kvalitet – men kødet kan godt være importeret fra andre regioner eller lande.
Vi købte bresaola friskskåret i supermarkedets ‘salumeria’, men det kan købes skiveskåret i plastikbakker i danske supermarkeder. Det er selvfølgelig ikke det samme, men man kan jo blive nødt til at nøjes…

Ingredienser

8-10 tynde skiver bresaola per person
En håndfuld rucola per person
Ekstra jomfru olivenolie
Lidt citron
Parmesanost af typen Parmigiano Reggiano
Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du
Arranger skiverne af bresaola på en tallerken og læg en håndfuld rucola ovenpå. Dryp med lidt ctron og en god ekstra jomfru olivenolie. Riv flager af Parmigiano Reggiano over. Drys med salt og friskkværnet peber. Server og bland det hele samen på tallerkenen, inden du spiser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *