Æggekage med vilde asparges – frittata con asparagi selvatici

Vild italiensk æggekage. Frittata er den italienske udgave af æggekage og spises ofte som en ud af flere små forretter (antipasti). Vi serverede denne version med vilde asparges på påskebordet sammen med dybstegte artiskokhjerter og forskellige oste og pølser. Men du kan også sagtens spise frittata som en vegetarisk hovedret (secondo).  Det er heller ikke ualmindeligt i Italien at lægge et stykke frittata i en flækket panino (lille brød) og spise den som en sandwich.

Vi har igen været ude i krattet og selv samlet de vilde asparges, som vi brugte til denne opskrift. Men ligesom med opskriften på casarecce med rejer og vilde asparges, så kan du i stedet bruge almindelige grønne asparges. Gå efter de tyndeste, du kan få.

Ingredienser 4 personer

6 æg
100 gr. vilde asparges
25 gr. smør
1 spsk. revet ost af typen Parmigiano Reggiano
Et lille skvæt mælk
Ekstrajomfru olivenolie
Lidt revet muskatnød
Salt

Sådan gør du
Start med at dampe eller koge aspargesene sådan her:

Saml aspargesene i et bundt, og bind dem med et lille stykke snor, så de holder sig sammen. Bring en lille smule vand i kog i bunden af en høj smal gryde med låg. Damp så aspargesene her på højkant. De skal bare koge i et par minutter eller tre, til de er blevet mørkegrønne, men stadigt sprøde. Hvis du ikke har en egnet gryde til at dampe aspargesene i, kan du alternativt bruge en almindelig gryde med en lille smule vand i bunden og koge aspargesene der.

Slå æggene ud i en skål, og rør dem sammen med osten, en lille smule mælk, salt og lidt revet muskatnød.
Varm så smørret på en pande, og vend aspargesene heri ved høj varme i et par minutter. De skal ikke nå at ændre farve. Tilsæt olie på panden, og hæld æggemassen over.

Skru nu helt ned for blusset, og læg eventuelt et låg over panden. Du kan løfte lidt op i siderne på æggekagen med en paletkniv, sådan at den flydende æggemasse løber ned på den varme pande. Når ægget ikke længere er flydende (efter ca. 5 minutter), så vend æggekagen ved at lægge en tallerken ovenpå og vende panden rundt. Lad den varme et par minutter på den anden side, til den er gylden.

Flere opskrifter med asparges

Casarecce med rejer og vilde asparges – casarecce con gamberetti e asparagi selvatici

Risotto med asparges – risotto agli asparagi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *